عضو انجمن پزشکان ورزشی با بیان این که یکی از بهترین زمان برای چربی‌سوزی، ورزش در صبح و به هنگام ناشتاست، گفت: «زیرا به دلیل پایین بودن گلوکز خون بدن مجبور می شود از اسیدهای چرب بیشتری استفاده کند.» در ادامه سخنان او در مورد این که بهترین ورزش برای لاغری چیست را بخوانید.

 

بهترین ورزش برای لاغری

 

حسین سعادت‌مهر اظهار کرد: تغذیه در کاهش وزن یکی از مهم ترین فاکتورهاست و  با داشتن برنامه غذایی مناسب می‌توانید به راحتی وزن کم کنید. البته اگر بدون ورزش کاهش وزن داشته باشید مشکلاتی نظیر از دست دادن بافت عضلانی، شل شدگی و افتادگی پوست برای شما به وجود خواهد آمد. در کنار برنامه غذایی باید به تمرینات ورزشی متناسب با شرایط بدنی خود بپردازید تا بتوانید از حجم چربی ها کم کرده و به عضلات خود اضافه کنید.

وی با بیان این که برای کاهش وزن و رسیدن به اندامی متناسب و زیبا باید ۵ روز در هفته به فعالیت بدنی بپردازید، افزود: بعد از پیروی از یک برنامه غذایی مناسب شما باید به انجام تمرینات هوازی (تمرینات کانکارنت) بپردازید تا به اصطلاح کالری بسوزانید و لاغر شوید. تمرینات کانکارنت تلفیقی از تمرینات هوازی و تمرینات مقاومتی(کار با وزنه است.) تمرینات کانکارنت به شکل های مختلفی انجام می‌شود. به عنوان نمونه یک روز می‌توانید به تمرینات هوازی بپردازید و روز دیگر به تمرینات مقاومتی و با استفاده از وزنه های سبک با تعداد تکرار بالا ذخایر گلیکوژن عضلات را خالی کنید و سپس به تمرینات هوازی بپردازید.

عضو انجمن پزشکان ورزشی تصریح کرد: بعد از تمرینات مقاومتی به دلیل شرایط مناسب تر سیستم همورال(وجود کورتیزول، بالا بودن هورمون های رشد و اپی نفرین) بدن بهتر از چربی ها استفاده می‌کند و فراخوانی اسیدهای چرب بیشتر می‌شود.

او اضافه کرد: البته یکی از بهترین زمان ها برای چربی سوزی، ورزش در صبح و به صورت ناشتاست. زیرا به دلیل پایین بودن گلوکز خون و کمبود گلوکز، بدن مجبور می‌شود از اسیدهای چرب بیشتری استفاده کند.البته باید توجه داشته باشید که تمرین صبح ناشتا برای تیپ های مختلف بدنی متفاوت است و در برخی از تیپ های بدنی(تیپ های بدنی ترکیبی) تمرین هوازی صبح ناشتا باعث ریزش عضلانی خواهد شد و باید از آمینو اسیدهای لازم جهت جلوگیری از ریزش عضلات استفاده کنید.

سعادت مهر خاطرنشان کرد: برای چربی سوزی بهتر باید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد توان قلبی خود را به فعالیت بپردازید که این حداکثر ضربان قلب به فاکتورهایی همچون سابقه ورزشی افراد و شرایط آمادگی جسمانی آنها بستگی دارد.

وی در پایان گفت: افرادی که با اضافه وزن به دویدن می‌پردازند به دلیل آماده نبودن بدن فشار زیادی به مفاصل آنها وارد می‌شود و بعد از گذشت مدتی دچار کمر درد یا زانو درد می‌شوند و متاسفانه ورزش را رها می‌کنند. این افراد بهتر است شدت تمرینات خود را به آرامی افزایش داده و قبل از انجام ورزشهای سنگین عضلات چهارسر ران، همسترینگ و دوقلو خود را تقویت کنند تا فشار کمتری روی مفصل زانو وارد شود. البته در ارتباط با انجام تمرینات مقاومتی برای افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۵۰ سال بهتر است این افراد هفته ای ۳جلسه به تمرینات فول بادی(تمرین با وزن بدن) بپردازند.

 

منبع: ایسنا