بریانی مرغ یک غذای خوشمزه و مجلسی است که تهیه آن در هند، کشورهای عربی، ایران و پاکستان رواج دارد. بریانی مرغ با ماست تهیه شده و مقدار زیادی ادویه های گوناگون دارد که طبع این غذا را گرم کرده است. این غذا به کلی با بریانی اصفهان تفاوت دارد و نباید این دو غذای خوشمزه را باهم اشتباه گرفت.

روش تهیه برياني هندي اصلي با بریانی مرغ پاکستانی یکسان بوده و فقط در صورت تمایل کمی میزان ادویه ها کم یا زیاد می شود. اما بریانی مرغ عربی یک نکته ی خاص در تهیه برنج دارد و آن این است که برای طبخ پلوی برياني مرغ عربي از شیر استفاده می شود. یک نوع دیگر تهیه بریانی مرغ بلوچی است که کمی با نوع هندی و پاکستانی آن تفاوت دارد و در نکات این مطلب به آن اشاره کرده ایم. در ادامه با آموزش بریانی مرغ در خدمت شما همراهان عزیز هستیم. با ما همراه باشید.

بریانی مرغ با سالاد رایتا

طرز تهیه بریانی مرغ

مرحله اول:

برای تهیه بریانی مرغ با برنج ابتدا پیاز ها را خلالی برش بزنید و با روغن سرخ کنید.

تفت دادن پیاز

مرحله دوم:

هنگامی که پیازها کمی طلایی مایل به قهوه ای رنگ شدند، دانه های زیره را اضافه کنید. به مدت 2 تا 3 دقیقه با هم تفت دهید و سپس پیازها را از ماهیتابه خارج کرده و در کناری بگذارید.

تفت دادن زیره

مرحله سوم:

در همان روغنی که پیاز را تفت دادید، سیر و زنجبیل رنده شده و مرغ را بریزید. به مدت 1 الی 2 دقیقه مرغ را تفت دهید تا رنگ پوست آن کمی تغییر کند.

مرحله چهارم:

همه ادویه ها را به تابه اضافه و با مرغ مخلوط کنید. به مدت 10 دقیقه روی شعله نسبتا کم بپزید.

ادویه بریانی مرغ

مرحله پنجم:

در این مرحله از تهیه بریانی مرغ عربی باید ماست، گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده را با مخلوط کن میکس کنید تا حدی که مایعی نرم و روان به دست بیاید.

مخلوط کردن ماست

مرحله ششم:

مخلوط گوجه فرنگی را به همراه نمک و مرغ به مدت 5 الی 10 دقیقه بپزید تا حدی که مخلوط روغن بیندازد و با آن پخته شود. در آخر، گشنیز خرد شده، فلفل چیلی سبز و گرام ماسالا را به مرغ اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با هم تفت دهید.

پختن مرغ

مرحله هفتم:

برای آماده کردن برنج، از یک ساعت یا نیم ساعت قبل برنج را شسته و خیس دهید. در یک قابلمه 6 پیمانه آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، نمک، سرکه، چوب دارچین و برنج را اضافه کنید. به مدت 7 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که برنج کاملا پخته شود، روی حرارت زیاد قرار دهید. برنج را در ظرف بکشید و در کناری قرار دهید.

مرحله هشتم:

برای شکل دادن به برنج، یک کاسه متوسط بردارید که برای دو نفر کافی باشد. یک کیسه فریزر یا سلفون در کاسه قرار دهید تا برنج راحت خالی شود.

قالب برنج

مرحله نهم:

مقداری زردچوبه یا رنگ خوراکی در کاسه بریزید. برنج را در کاسه ریخته و خوب فشار دهید تا منسجم شود. کف و دور کاسه را به اندازه ی 3 یا 4 سانتی متر با برنج بپوشانید. مطمئن شوید که برنج ها خوب بهم چسبیده باشند.

ریختن برنج در قالب

مرحله دهم:

بریانی مرغ را در مرکز برنج بریزید و روی آن را با برنج به طور کامل بپوشانید. محکم فشار دهید تا هنگام برگرداندن برنج و بریانی از هم جدا نشود.

ریختن مرغ در برنج

مرحله یازدهم:

کاسه را در ظرف سرو برگردانید و سلفون را از آن جدا کنید. نوش جان.

مرغ بریانی هندی

رایتا، چاشنی هندی:

 

مواد لازم رایتای گشنیز:

 
  • گشنیز 1/2 پیمانه
  • نمک 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل 1/4 قاشق چایخوری
  • زیره 1/4 قاشق چایخوری
  • فلفل چیلی سبز در صورت تمایل 1 عدد
  • ماست 2 قاشق غذاخوری
  • ماست 1/2 تا 1/4 پیمانه
 

طرز تهیه رایتا:

ابتدا تمام مواد گفته شده را به جز یک دوم پیمانه ماست، در مخلوط کن بریزید و هم بزنید. وقتی مایعی روان حاصل شد، ماست را اضافه کرده و به کمک چنگال با بقیه مواد مخلوط کنید. اگر دوست دارید رایتای خامه ای تری داشته باشید، میزان ماست را افزایش دهید. رایتا (raita) را به همراه بریانی مرغ هندی سرو کنید و لذت ببرید.

سالاد ریتا هندی

نکات کلیدی تهیه بریانی مرغ

-این مطلب از سایت bestofwardah.blogspot ترجمه شده است.

-در تهیه بریانی مرغ ایرانی از آب لیمو و نعنا هم استفاده می شود. البته نوعی بریانی مرغ بلوچی هم تهیه می شود که بدون ماست است و در آن سیب زمینی هم میریزند.

-به جای رنگ خوراکی یا زردچوبه برای روی برنج میتوانید از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.

-برای شکل دهی به برنج استفاده از قالب های مخصوص هم میتواند زیبایی بیشتری به بریانی مرغ پاکستانی شما بدهد.

-رایتا (raita) نوعی چاشنی هندی/پاکستانی است که شباهت زیادی به بورانی خودمان دارد. بر خلاف دیپ ها و سس های غربی که نقش آنها طعم دادن بیشتر به غذاست، نقش اصلی چاشنی رایتا خنک کردن و ملایم کردن تندی غذاهای هندی/پاکستانی است. البته تهیه رایتا به همراه بریانی اختیاری است. ماست ساده یا ماست و خیار میتوانند جایگزین های خوبی برای آن باشند.