انجمن ایران کوک

نسخه‌ی کامل: دلمه برگ مو
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
[تصویر:  dolme-barge-moo.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo1.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo2.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo3.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo4.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo5.jpg]
[تصویر:  dolme-barge-moo6.jpg]

دلمه برگ مو

گوشت چرخ كرده نيم كيلو  /  پياز 2 عدد  /  برنج خيس كرده 2 لیوان  /   لپه خيس کرده 1/2 لیوان  /  سركه 1/3 لیوان

سبزي دلمه ( تره ، جعفري ، شويد ، مرزه ، ترخون ، نعنا ، سير ) 250 گرم  /  شكر 3 قاشق سوپخوری  /  برگ مو به ميزان لازم

طرز تهيه : اول شكر را داخل سركه بريزيد و هم بزنيد.

برنج رو داخل آب جوش بريزيد و وقتي نيم پز شد آبكش كنيد  و بذاريد خنك بشه ، لپه رو هم در آب جوش بريزيد و اجازه بديد بپزه و بعد از پخت روي برنج بريزيد.

داخل يك قابلمه روغن بريزيد و پيازاي خرد شده رو بهش اضافه كنيد و تفت بديد بعد از سبك شدن پياز هم ادويه ، زردچوبه ، نمك و فلفل اضافه كنيد و بلافاصله گوشت چرخ كرده رو هم اضافه کنید.

شعله رو كم كنيد تا رنگ گوشت تغییر کنه و سرخ بشه بعد از روی حرارت بردارید ، بعد از اينكه مواد خنك شد برنج ، لپه و سبزي رو اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد بعد هم سس سركه و شكر رو روي تمام مواد بريزيد.

مواد رو مطابق شكل های بالا داخل برگهاي مو بپيچيد ، داخل قابلمه كمي روغن و سركه يا آبليمو بريزيد و بعد از گرم شدن دلمه ها رو داخل اون بچينيد و يك لیوان آب اضافه كنيد بعد روي شعله كم با دمكني بذاريد تا دلمه ها خوب پخته بشن.

نکته های مهم : دليل باز شدن برگ موی بعضي از افراد حين پخت بد پيچيدن و همينطور زياد قرار دادن مواد داخل برگ موهاست.

براي اين نوع دلمه در فصلي كه برگ مو موجوده ميتونيد از برگ مو تازه استفاده كنيد و در غير اينصورت از ترشي برگ مو استفاده كنيد ، اگه خواستيد از ترشي برگ مو استفاده كنيد حتما مقدار نمك داخل مواد رو كم كنيد.

اگه دلتون نخواست دلمه تون شيرين یا ملس باشه ميتونيد شكر رو از دستور حذف كنيد ، از همين مواد ميتونيد براي انواع دلمه استفاده كنيد.