برای همه ما برخی مواقع پیش می‌آید با این سوال روبرو می‌شویم که برای ناهار یا شام چه چیزی درست کنیم. بیشتر این مواقع نیز به سختی می‌توانیم یک غذای جدید پیدا کنیم که خوشمزه و مقوی باشد. البته خوشبختانه کشور ما غذاهای محلی زیادی دارد و ما می‌توانیم با درست کردن آن‌ها در رژیم غذایی‌مان ایجاد کنیم. اگر به دنبال یک غذای خورشتی جدید و خوشمزه هستید، پیشنهاد می‌کنیم خورشت لوبیا سفید را امتحان کنید. این خورشت خوشمزه، یکی از غذاهای محلی ارومیه است و خورشت مجلسی و رسمی اهالی این شهر محسوب می‌شود.

خورشت لوبیا سفید با گوشت خورشتی، لوبیا سفید، پیاز و گوجه‌فرنگی درست می‌شود و تقریبا در همه خانه‌ها پیدا می‌شوند. یکی از مواد اولیه اصلی این خورشت، لوبیا سفید است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. لوبیا سفید سرشار از فیبر، پروتئین، آهن، انواع ویتامین ب، منیزیم و مس است. مواد مغذی موجود در لوبیا سفید به کاهش قند خون، پایین آمدن فشار خون، سلامت قلب و افزایش سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند. با ایران کوک همراه باشید تا طرز تهیه خورشت خوشمزه و مقوی لوبیا سفید را یاد بگیرید.

 

طرز تهیه خورشت لوبیا سفید

مرحله اول

لوبیا سفید را از شب قبل بخیسانید و چند بار آبش را عوض کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید، پوست‌شان را بگیرید و رنده کنید. پیازها را نیز خرد کنید.

 

مرحله دوم

داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و تفت دهید تا طلایی شود.

بعد از طلایی شدن پیاز، گوشت را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت، پوره گوجه‌فرنگی را به همراه فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.

 

مرحله سوم

بعد از کشیده شدن آب گوجه‌فرنگی، لوبیا سفید و مقداری آب جوش را داخل قابلمه بریزید. سپس، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا مواد بپزند. اگر از گوشت گوسفند برای پخت این غذا استفاده کنید، 2 ساعت برای پخت خورشت‌تان کافی است.

 

مرحله چهارم

بعد از پخت مواد خورشت، لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به همراه نمک داخل خورشت بریزید. بعد از این‌که غذا جاافتاد، آن را در ظرف بکشید و با برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورشت لوبیا سفید

نکات طلایی در پخت خورشت لوبیا سفید

- در پخت این خورشت می‌توانید به جای لیمو عمانی از آبغوره استفاده کنید.

- در صورت تمایل می‌توانید به جای گوجه‌فرنگی از 2 قاشق رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید.

- می‌توانید هنگام سرو مقداری سیب‌زمینی سرخ‌کرده به خورشت لوبیا سفید اضافه کنید.

 

سخن آخر

خورشت لوبیا سفید، یکی از غذاهای محلی ارومیه است که خورشت مجلسی و رسمی اهالی این شهر محسوب می‌شود. این خورشت خوشمزه با گوشت خورشتی، پیاز، گوجه‌فرنگی، لوبیا سفید و لیمو عمانی درست می‌شود و طرز تهیه نسبتا آسانی دارد. البته باید صبر و حوصله کافی به خرج دهید تا خورشت‌تان جا بیفتد.

برای درست کردن خورشت لوبیا سفید باید از شب قبل، لوبیا سفید را بخیسانید. پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بکنید و رنده کنید. سپس، پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت، پوره گوجه‌فرنگی را به همراه نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید دهید آب گوجه‌فرنگی کشیده شود. سپس، لوبیا سفید را همراه مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا مواد بپزند. بعد از پخت مواد خورشت، لیمو عمانی و نمک را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد.