ترشی بندری تند و پر ادویه در کنار غذاهای مختلف فوق العاده است. در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید. در تهیه ترشی بندری از سبزیجات مختلف مثل خیار، هویج، بادمجان، سیب زمینی، گل کلم و فلفل سبز استفاده میشود.

 مواد لازم ترشی بندری

طرز تهیه ترشی بندری

فلفل های سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند ؛ تمرهندی را درون ظرفی گذاشته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با ابکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید.

گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست کرده و ریز خرد نمائید ، برگ های کرفس را جدا نموده و به اندازه هویج ها خرد کنید.

خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در ابکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.

موسیرهای خشک را حدود 5 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت اب را چند بار تعویض کنید ، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و خرد کنید ، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و ریز خرد کنید.

سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا مخلوط نمائید.

بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل مکعبی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید.

ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه کنید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی قرار دهید.

 سرو ترشی بندری

نکته : استفاده از مقدار نمک بیشتر تا حدی که ترشی شور نشود به کیفیت و مدت زمان نگهداری ترشی کمک خواهد کرد ، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.

آب گوجه فرنگی غلیظ با صاف کردن گوجه از ابکش بدست میاید ، میتوانید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان اب ( جوشیده شود ) استفاده کنید.