هیچ چیز بعد از یک روز کاری شلوغ، دلچسب‌تر از یک فنجان چای داغ نیست. بیشتر ما در این مواقع برای رفع خستگی به سراغ چای سیاه می‌رویم؛ هرچند چای سیاه خواص و مزایای خاص خود را دارد، اما با استفاده از دمنوش‌ها و چای‌های گیاهی دیگر می‌توان از خواص فوق‌العاده بقیه دمنوش‌ها و گیاهان نیز بهره‌مند شد. یکی از انواع چای‌های گیاهی معرکه با خواص بسیار زیاد، چای ذغال اخته است. مزه ترش ذغال اخته وقتی با عسل، میخک، آبلیمو و دارچین ترکیب می‌شود، طعم خاص و معرکه‌ای می‌سازد.

همان‌طور که می‌دانید میوه ذغال اخته خواص زیادی دارد که در چای آن نیز وجود دارد. ذغال اخته دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، عوامل ضدالتهاب، اسیدهای آلی، ویتامین ث و فیبر زیادی است. این میوه با کاهش کلسترول بد و سطح تری گلیسرید به پیشگیری از حملات قلبی و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. همچنین ترکیبات موجود در ذغال اخته از رشد سرطان ریه و تکثیر سلول‌های سرطان خون جلوگیری می‌کنند. یکی دیگری از مهم‌ترین مزایای نوشیدن چای ذغال اخته، تاثیر آن بر کاهش وزن است. مبارزه و کنترل بیماری‌هایی مانند دیابت، آب مروارید، آرتروز، عفونت‌های ادراری و التهاب مثانه از دیگر خواص چای ذغال اخته هستند.

طرز تهیه چای ذغال اخته

مرحله اول

آب را داخل ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس، زغال اخته‌ها را داخل آن بریزید و پس از 10 دقیقه که جوشید، صاف کنید (برای صاف کردن چای، محتویات ظرف را داخل توری بریزید و با قاشق فشار دهید تا آب زغال اخته از تفاله‌اش جدا شود).

مرحله دوم

عصاره زغال اخته را به همراه عسل، میخک، چوب دارچین و آبلیمو داخل قوری بریزید و مخلوط کنید. سپس اجازه دهید قوری  10-15 دقیقه روی بخار آب دم بکشد. در آخر چای خوش‌رنگ و خوشمزه‌تان را داخل فنجان بریزید و میل کنید.

طرز تهیه چای ذغال اخته

نکات مهم در تهیه چای ذغال اخته

-در چای ذغال اخته می‌توانید از انواع شیرین‌کننده‌های مورد علاقه‌تان استفاده کنید.

-در صورتی که میخک نداشتید، می‌توانید آن را حذف کنید.

 

سخن آخر

ما ایرانی‌ها برای رفع خستگی به سراغ نوشیدن چای می‌رویم. اغلب ما نیز در این مواقع چای سیاه را انتخاب می‌کنیم. گرچه چای سیاه خواص و مزایای خود را دارد، اما برای تنوع و استفاده از خواص دیگر گیاهان و میوه‌ها می‌توانیم انواع دمنوش را امتحان کنیم.

چای ذغال اخته، یکی از خوشمزه‌ترین و جذاب‌ترین دمنوش‌هاست که خواص زیادی دارد. برای درست کردن چای ذغال اخته ابتدا باید ذغال اخته را با مقداری آب در یک ظرف بجوشانید. سپس، جوشانده ذغال اخته را صاف کنید و عصاره‌اش را در یک قوری بریزید. میخک، دارچین، عسل و آبلیمو را به عصاره ذغال اخته اضافه کنید و بگذارید دم بکشد. بعد از 10 تا 15 دقیقه یک چای خوش‌رنگ و خوشمزه با خواصی جادویی خواهید داشت.