تافی کاراملی سیب و فندق

  طرز تهیه: فر را روشن کنید و تا دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. یک قالب لوف ( یا قالب تارت) آماده کنید و کف آن را با اسپری روغن کمی چرب کنید. کف قالب یک کاغذ روغنی قرار دهید بطوریکه چند سانت از کاغذ بیرون از سینی باشد. کاغذ روغنی را نیز با اسپری کمی چرب کنید.   فندق ها را در سینی فر بریزید و به مدت 7 الی 10 دقیقه داخل فر قرار دهید. هر ازچندگاهی آن ها را هم بزنید تا خوب برشته و ترد شوند. سینی را خارج کنید و 10 دقیقه اجازه دهید تا سرد شود. سپس فندق ها را خرد کنید و کنار بگذارید.   آب سیب، چوب دارچین و شکر را داخل یک قابلمه گود بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. قابلمه را کمی کج و راست کنید تا مایه هم بخورد و شکر زودتر آب شود. حدود 15 الی 20 دقیقه مایه کاراملی را حرارت دهید و مرتب قابلمه را تکان دهید و هم بزنید تا کارامل غلیظ شود و به رنگ کهربایی تیره دربیاید. ( برای راحتی کار و در صورت امکان می توانید یک دماسنج آشپزی داخل قابلمه قرار دهید، زمانیکه دمای کارامل به 137 درجه رسید یعنی مایه آماده است.)   قابلمه را از روی حرارت بردارید. چوب دارچین را خارج کنید و خامه ، کره و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید( ممکن است مایه همچنان در حال حباب زدن باشد). مجددا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بچرخانید تا دمای دماسنج به 121 درجه سانتیگراد برسد ( حدود 5 الی 10 دقیقه). قابلمه را از روی حرارت بردارید و اسانس وانیل و فندق های خرد شده را به آن اضافه کنید.   مایه کاراملی را داخل قالب بریزید و به مدت 1 ساعت در فریزر قرار دهید تا کمی سرد و سفت شود. کارامل باید کمی سفت شود و خودش را بگیرد اما نباید بیش از حد سخت و سنگی شود. سپس قالب را بیرون بیاورید و 5 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شود. سپس از لبه های کاغذ بگیرید و کارامل را از قالب بیرون بیاورید.  کاغذ روغنی را از کارامل جدا کنید. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز کارامل را به قطعات 2 سانتی برش بزنید. می توانید هر تکه را جداگانه در کاغذ روغنی بپیچید و در یخچال قرار دهید یا آنکه کارامل را بلافاصله در بشقاب قرار دهید و سرو کنید.   نکته ها: تافی های کاراملی را می توانید در کاغذ روغنی بپیچانید و تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید.  با این مقدار مواد حدود 60 تکه کارامل کوچک خواهید داشت. بجای فندق می توانید از بادام زمینی یا گردو نیز استفاده کنید. حتی می توانید از هیچ مغزی استفاده نکنید و فقط تافی کاراملی سیب داشته باشید. مایه کاراملی در هنگام جوشیدن کف می کند و حجم آن دوبرابر می شود. به همین دلیل از قابلمه یا ماهیتابه گودی استفاده کنید تا هنگام اضافه حجم مایه شما سر نرود.