خامه ترش یا ساورکریم (sour cream) از پرکاربردترین مواد اولیه برای درست کردن سس ها و دیپ های خوشمزه است. علاوه بر این، خامه ترش کاربردهای خیلی زیادی در طرز تهیه غذاها، دسرها و شیرینی های مختلف داره و طعم اون ها را فوق العاده می کنه. هضم خامه ترش بسیار راحته و به هیچ عنوان غذا رو سنگین نمی کنه. طعم شور و نمکی مکمل این خامه است و می تونید اون رو به عنوان دیپ با سیب زمینی یا چیپس میل کنید. در واقع خامه ترش مثل ماست چکیده و غلیظه. برای تهیه سس با خامه ترش می تونید از ترکیب اون با پنیر پارمزان یا چدار استفاده کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید. ترکیب خامه ترش با سس مایونز، پیازچه و پودر پیاز هم سس فوق العاده ای میشه که می تونید اون رو روی سیب زمینی پخته بریزید و به عنوان یه پیش غذای جدید نوش جان کنید. خامه ترش رو می تونید به همراه انواع سالاد، غذاهای گوشتی و... هم سرو کنید. استفاده از خامه ترش در طرز تهیه انواع کیک و شیرینی یه طعم ترشی خاصی به اون ها میده و بافت کیک و شیرینی رو ترد می کنه. اگه به دنبال طرز تهیه کیک با خامه ترش هستید می تونید کیک قهوه ای با خامه ترش رو امتحان کنید. در بعضی موارد هم خامه ترش رو با بعضی مواد دیگه مثل کره، پنیر ماسکارپونه، پودر قند و خامه قنادی ترکیب می کنن و از اون به عنوان یه فیلینگ لذیذ و خوشمزه روی کیک استفاده می کنن. حتما می دونید که در طرز تهیه بعضی از سوپ ها هم از خامه استفاده میشه. یکی از این سوپ ها، سوپ نخود فرنگی و جعفریه که خامه ترش از مواد اولیه ی اصلی اونه. برای درست کردن خامه ترش روش های مختلفی وجود داره. تنها مشکل این روش ها اینه که یه کم زمان بره. چون باید اجازه بدید باکتری ها درست به کار بشن و خامه عمل بیاد. ما در این مطلب دو روش مختلف رو برای طرز تهیه خامه ترش به شما معرفی می کنیم. در روش اول برای درست کردن خامه ترش تنها به مقدار مساوی از ماست غلیظ و خامه نیاز دارید. این دستور، ساده ترین روش برای درست کردن خامه ترشه. در روش دوم ترکیبی از شیر و سرکه (یا آب لیمو) درست می کنید که باعث به وجود اومدن باکتری های تولید کننده ی اسید لاکتیک میشه. بعد اون رو به خامه اضافه می کنید و خامه ترش به همین راحتی درست میشه. این رو هم بهتون بگیم که میزان چربی خامه ترش حدود ۳۰ درصده. پس وقت رو تلف نکنید، همین حالا طرز تهیه خامه ترش رو یاد بگیرید، از این خامه ی پر کاربرد در موارد مختلف استفاده کنید و از طعم خاص و جدیدش لذت ببرید.

طرز تهیه خامه ترش

 

روش اول

۱- ابتدا ماست را داخل قابلمه ای کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.

۲- خامه را به ماست اضافه کرده و داخل قابلمه بریزید. آن ها را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا گرم شوند. مواد نباید به نقطه جوش برسند.

۳- پس از آن که ترکیب کمی ولرم شد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود.

۴- مخلوط را داخل شیشه ای تمیز بریزید، روی آن را بپوشانید و حدود ۸ ساعت در دمای محیط قرار دهید. سپس آن را داخل یخچال بگذارید. بعد از ۲۴ ساعت، مخلوط حالت آب انداخته و ترش خواهد داشت.

  طرز تهیه خامه ترش  

روش دوم

خامه پاکتی صورتی ۱ بسته (۲۰۰ میلی لیتر)

شیر ۱/۴ پیمانه

سرکه سفید یا آب لیمو ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری

 

۱- ابتدا شیر را در دمای محیط قرار دهید. می توانید آن را کمی گرم کنید. آن را در ماکروفر قرار دهید یا داخل شیر جوش گرم کنید. شیر نباید زیاد داغ شود. دمای شیر باید ولرم (۴۰ درجه) باشد.

۲- در یک لیوان تمیز سرکه سفید را ریخته و بعد شیر ولرم را به آن اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید شیر و سرکه در دمای محیط به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بمانند و استراحت کند. بعد از این زمان، روی شیر تکه تکه و حالت بریده خواهد شد.

۳- خامه صبحانه را بیرون از یخچال قرار داده و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سپس آن را داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا بافت آن یکدست شود.

۴- مخلوط شیر و سرکه را هم بزنید و به خامه اضافه کنید. سپس آن ها را با هم خوب مخلوط کنید.

۵- روی ظرف را با دستمال ضخیم بپوشانید. دور دستمال کش بیندازید. کاسه را به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط قرار دهید.

  پوشاندن روی خامه ترش  

۶- بعد از ۲۴ ساعت، مواد را هم بزنید و به مقدار مورد نیاز از آن بردارید و استفاده کنید. سپس باقی مانده ی خامه ترش را در یخچال نگهداری کنید.

 

نکات کلیدی طرز تهیه خامه ترش

- بهتر است در روش اول از ماست پر چرب و غلیظ برای درست کردن خامه ترش استفاده کنید.

- در روش اول دقت کنید که مخلوط به هیچ عنوان نجوشد. همین که داغ شود و دست را نسوزاند کافی است.

- خامه ترش را می توانید به مدت ۱تا ۲ هفته داخل یخچال نگهداری کنید.

- در هر دو روش روی ظرف را محکم نبندید. خامه برای عمل آمدن نیاز به هوا دارد.

- مهمترین نکته در طرز تهیه این نوع خامه ترش، سرد نبودن دمای محیط و تکان ندادن ظرف است. می توانید شیشه را داخل فر خاموش (که معمولا گرم ترین جای خانه است) بگذارید و اجازه دهید تا خامه عمل بیاید.

- نگران خراب شدن مواد در این ۲۴ ساعت نباشید. اسید موجود در ترکیب شیر و سرکه مانع فاسد شدن مواد می شود.

- در روش دوم می توانید به جای سرکه از آب لیمو ترش استفاده کنید.

- بعد از استراحت خامه ترش در دمای محیط و عمل آمدن آن، حتما آن را داخل یخچال قرار داده و سرد مورد استفاده قرار دهید.

- اگر بعد از درآوردن خامه ترش از یخچال احساس کردید خامه آب انداخته است، آن را با همزن خوب بزنید تا مواد خامه یکدست شوند.

تصاویر از : foodland.r ، @cupcakes.cakes.shop@