برای آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی دیگر کشورها لازم نیست حتما به آن‌ها سفر کنید. گاهی می‌توانید با خوردن غذاهای بومی دیگر کشورها با فرهنگ غذایی و سبک زندگی آن‌ها آشنا شوید و به دنیای مزه‌ها و طعم‌ها در آن کشور سفر کنید. امروز در ایران کوک قصد داریم به دنیای غذاها در کشور مجارستان سفر کنیم و طرز تهیه یک سوپ خوشمزه مجارستانی را آموزش دهیم. استفاده از بادمجان و عدس، طعم خاص و متفاوتی در این سوپ می‌‎سازد؛ البته اگر ترکیب عدس و بادمجان را دوست دارید می‌توانید آش بادمجان را نیز امتحان کنید.

سوپ عدس مجارستانی، یک پیش‌غذای لذیذ و محبوب بین‌المللی است که استفاده از عدس، آن را بسیار مقوی کرده است. عدس سرشار از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و خوردن آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین عدس دارای مقدار زیادی آهن است و موجب درمان کم‌خونی می‌شود. خوردن یک فنجان عدس(200 گرم) حدود 36 درصد نیاز روزانه بدن به آهن را برآورده می‌کند.

 

طرز تهیه سوپ عدس مجارستانی

مرحله اول

ابتدا کرفس، سیر و پیاز را خرد کنید. سپس، مقداری روغن در ماهی‌تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز خردشده را داخل ماهی‌تابه بریزید و سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیاز نیز کرفس، سیر و پودر پاپریکا را اضافه کنید و مواد را 10 دقیقه تفت دهید.

مرحله دوم

در این مرحله بادمجان‌ها را رنده کنید و همراه آب مرغ، عدس، برگ بو یا برگ ریحان، نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد داخل ماهی‌تابه بیفزایید. سپس، سرکه سیب را نیز به مواد اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم به جوش بیاید. حرارت را بعد از جوش آمدن، کم کنید تا مواد بپزند.

مرحله سوم

زمانی که عدس‌ها کاملا پخته و له شدند، سوپ‌تان آماده است. آن را در ظرف مناسب بکشید و با گشنیز خردشده، ماست و زیره تزیین کنید.

 

سوپ عدس

سخن آخر

سوپ عدس مجارستانی، یک پیش‌غذای خوشمزه و محبوب است و استفاده از عدس و بادمجان در آن، طعمش را خاص و متفاوت کرده است. همچنین عدس موجود در این سوپ، آن را مقوی و به منبعی سرشار از آهن تبدیل کرده است.

درست کردن سوپ عدس مجارستانی بسیار آسان و ساده است. در ابتدا سیر، پیاز و پاپریکا را تفت می‌دهند و بعد بادمجان، آب مرغ، کرفس، برگ بو، فلفل، زردچوبه و نمک را اضافه می‌کنند. سپس، سرکه سیب را روی مواد می‌ریزند و منتظر می‌شوند تا سوپ بپزد. در آخر نیز سوپ عدس مجارستانی را با گشنیز، زیره و ماست تزیین می‌کنند.