بورانی‌ها از جمله خوشمزه‌ترین و جذاب‌ترین پیش‌غذاهای ایرانی هستند که طرفداران زیادی دارند. بورانی‌ها تنوع زیادی دارند و می‌توانید با سبزیجات و صیفی‌جات مختلف انواع بورانی مانند بورانی کدوحلوایی، بورانی لبو، بورانی بادمجان و بورانی اسفناج را درست کنید. اینجا قصد داریم طرز تهیه بورانی اسفناج را به دو روش مختلف آموزش دهیم که یکی از محبوب‌ترین و لذیذترین انواع بورانی است. بورانی اسفناج را هم می‌توانید در مهمانی‌ها به عنوان پیش‌غذا سرو کنید هم به عنوان شامی سبک میل کنید.

استفاده از اسفناج در این بورانی، آن را به خوراکی مقوی و سرشار از مواد مغذی تبدیل می‌کند. برگ‌های سبز اسفناج سرشار از فیبر، انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند و خواص فراوانی برای سلامتی دارند. اسفناج دارای موادی مانند بتاکاروتن، لوتئین و زیکساتین است که این مواد موجب تقویت بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشمی می‌شوند. از طرف دیگر آهن به مقدار فراوانی در اسفناج موجود است که به درمان کم‌خونی و افزایش انرژی کمک زیادی می‌کند. استحکام استخوان‌ها، تقویت پوست، حفظ سلامت قلب و کاهش فشار خون نیز از دیگر مزایای خوردن مداوم اسفناج هستند.

روش اول

طرز تهیه بورانی اسفناج

مرحله اول

اسفناج‌ها را بشویید، داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 1 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید و اسفناج را تفت دهید تا آبش کشیده شود.

بعد از کشیده شدن آب اسفناج، سیرهای خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سیرها نرم شوند.

بورانی

مرحله دوم

مخلوط سیر و اسفناج را داخل میکسر بریزید و بزنید تا یکدست شود. سیر و اسفناج را با ماست، نمک و فلفل مخلوط کنید و داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود.

بورانی

روش دوم

مواد اولیه

اسفناج 300 گرم

ماست 2 لیوان

سیر  5 حبه

گردوی خردشده به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه بورانی اسفناج

مرحله اول

اسفناج‌ها را بشویید، خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. نصف لیوان آب نیز داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سیرها را رنده کنید و به اسفناج در حال پخت بیفزایید.

مرحله دوم

بعد از اینکه آب اسفناج کشیده شد، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس، مواد پخته‌شده را با ماست و گردوهای خرد شده مخلوط کنید و بگذارید در یخچال سرد شود.

نکات طلایی در تهیه بورانی اسفناج

- استفاده از سیر در این بورانی سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را حذف کنید.

- در صورت تمایل می‌توانید 1 قاشق غذاخوری نعنا خشک به بورانی اسفناج اضافه کنید.

- استفاده از ماست پرچرب باعث می‌شود بورانی اسفناج‌تان خوشمزه‌تر شود. البته اگر قصد کاهش وزن دارید بهتر است از ماست کم‌چرب استفاده کنید.

سخن آخر

بورانی اسفناج، یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین انواع بورانی است و البته مواد مغذی فراوانی دارد. بورانی اسفناج را هم می‌توانید به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌ها سرو کنید هم به عنوان شامی سبک میل کنید.

در این مطلب با طرز تهیه بورانی اسفناج به دو روش مختلف آشنا شدید. در اولین روش تهیه بورانی اسفناج باید اسفناج را بشویید و با یک قاشق روغن در ماهی‌تابه تفت دهید تا آب اسفناج کشیده شود. بعد از پخت اسفناج نیز سیر رنده‌شده را با آن تفت دهید و حرارت را خاموش کنید. سپس، مواد پخته را در میکسر یکدست کنید و با نمک، فلفل و ماست مخلوط نمایید.

در دومین روش تهیه بورانی اسفناج باید اسفناج خردشده را با مقداری آب بپزید و در حین پخت اسفناج، سیر رنده‌شده را به آن بیفزایید. بعد از کشیده شدن آب اسفناج نیز نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با ماست و گردو مخلوط نمایید.